ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Σταλίδα

"Ένα δώρο των Θεών στον άνθρωπο" είναι ένας δικαιολογημένος χαρακτηρισμός του σύγχρονου τουριστικού θέρετρου, της Σταλίδας. Το όνομα αυτού του πανέμορφου χωριού, που ανήκει στον Δήμο Μαλίων, προέρχεται από την αρχαία ελληνική ονομασία, Σταλίς.
Αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν, διαπιστώνει ότι η εικόνα που ο επισκέπτης παίρνει σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε. Κατά τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, η Σταλίδα χρησιμοποιήθηκε ως λιμάνι για μεταφορές.

Για προϊόντα που παράγονταν στην περιοχή και στο Λασίθι (ελαιόλαδο, κρασί, μπανάνες και ποικιλία κηπευτικών) προς το Ηράκλειο, με μικρά σκάφη με πανιά . Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Σταλίδα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα παραθαλάσσιο χωριό με λίγα σπίτια, που συντηρούνταν από τους κατοίκους του χωριού Μοχός, Την περίοδο αυτή άρχισαν να κατασκευάζονται ξενοδοχεία, νέα σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια και η τουριστική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή. Η φιλοξενία είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ντόπιων, που θα σας καλωσορίσουν και θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Η Σταλίδα είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές και είναι γνωστή για τις πολύ καλές κλιματικές συνθήκες (πολύ ξηρό κλίμα).

Περπατήστε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Θα συναντήσετε πολύ μοντέρνα εστιατόρια, κλαμπ, καφετέριες με μια ιδανική ατμόσφαιρα, καθώς και πολλά καταστήματα για τα ψώνια σας. Ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα αυτά τα μέρη είναι η φιλικότητα, τα χαμογελαστά πρόσωπα,η καλή ποιότητα και η άριστη εξυπηρέτηση!
Αυτός ο προορισμός θα σας εντυπωσιάσει με κάθε τρόπο, αφού έχει καταφέρει να συνδυάσει την ηρεμία και τη χαλάρωση με μαγικές βραδιές κάτω από το φως του φεγγαριού δίπλα στην παραλία, με την τσικουδιά, το καλό κρασί, το εξαιρετικό κρητικό φαγητό και την παραδοσιακή μουσική.

Η σκέψη σας θα πηγαίνει πάντα πίσω σε αυτή την εκπληκτική γωνιά της Κρήτης, αιχμάλωτη από την γοητεία αυτού του ονειρεμένου προορισμού.

  • Ηλιόλουστες Παραλίες
  • Δραστηριότητες
  • Εστιατόρια
  • Νυχτερινή Ζωή